Edgar: ,,Een hoortoestel wordt niet voor u, maar samen met u uitgekozen.’’

De Gehoorwinkel, horen zoals het hoort

Mist u alledaagse geluiden, zoals de deurbel, het tikken van een klok of het fluiten van de vogels?

In het centrum van Nijkerk aan de Langestraat 2, is de Gehoorwinkel gevestigd. Eigenaar is Edgar Meeder, Triage-Plus audicien. Een Triage-Plus Audicien is een audicien die u het hoogste kwaliteitsniveau biedt, volgens de StAr, Stichting Audicienregister. Edgar heeft aanvullende opleidingen doorlopen om zijn vak goed uit te kunnen voeren. Deze criteria zorgen ervoor dat u voor een indicatie van uw gehoorprobleem niet meer langs de huisarts en de KNO-arts hoeft.

U komt bij De Gehoorwinkel omdat u twijfelt aan uw gehoor. Er wordt bij u een gratis en vrijblijvende hoortest afgenomen. Aan de hand van deze hoortest maakt Edgar een audiogram. Hierin wordt vastgelegd hoe groot het gehoorverlies aan beide oren is. ,,Wij beschikken voor de controle en meting van uw gehoor over de nieuwste apparatuur en technieken. Voor het doen van zuivere, nauwkeurige metingen hebben wij een zeer stille ruimte en zelfs een aparte meetcabine,” aldus Edgar. ,,Draagt u reeds een hoortoestel dan kunt u direct bij ons terecht voor het aanschaffen van een nieuw hoortoestel. U heeft dan geen voorschrift nodig van een KNO arts.”

Na aankoop van het hoortoestel wordt u geadviseerd op de halfjaarlijkse controle te komen. Hierbij wordt gekeken of uw hoortoestel nog naar behoren functioneert en worden deze eventueel nog aan uw wensen aangepast. ,,Ook hebben wij naast onze gehoortoestellen een scala aan praktische accessoires, die het horen in de dagelijkse praktijk makkelijker maken.”

Welke oplossing het beste bij u past, verschilt van persoon tot persoon. Misschien voldoet bij u een hoortoestel met een ‘eenvoudige’ versterker. Bij iemand anders biedt een uitgebreider toestel wellicht meer mogelijkheden om het spraak verstaan en het luistercomfort te vergroten.

De Gehoorwinkel in Nijkerk is aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk van de StAr, Stichting Audicienregister en lid van de Stichting HoorProfs. ,,Wij zijn volledig onafhankelijk en zelfstandig en daarom niet gebonden aan bepaalde merken hoortoestellen en hebben dus de hoge kwaliteitseisen volledig in eigen hand. Persoonlijk advies levert tevreden gezichten op bij de klanten. Wij adviseren graag over de verschillende mogelijkheden.”

De Gehoorwinkel. Langestraat 2, Nijkerk. Tel. 033-2459490. www.gehoorwinkel.nl

 

 

Artikel gepubliceerd in De Stad Nijkerk, 28-11-2012, door Maureen van Goethem