Bescherm uw kostbare gehoor

De nadelige gevolgen voor het gehoor bij blootstelling aan hard geluid worden vaak onderschat. Uit recent onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat jaarlijks 20.000 jongeren in Nederland blijvende schade oplopen van hun gehoor. Ze staan bijvoorbeeld tijdens popconcerten urenlang bloot aan een geluidsvolume van soms wel 120 dB, terwijl er aanwijzingen zijn dat 15 minuten luisteren naar geluid boven de 100 dB al leidt tot onherstelbaar gehoorverlies.

Overmatig lawaai beschadigt de microscopisch kleine haarcellen in het binnenoor. Na blootstelling aan hard geluid hebben deze cellen rust nodig om te herstellen. Anders sterven ze af en is de schade aan het gehoor definitief. Helaas is de beschadiging meestal al onherroepelijk als het gehoorverlies wordt opgemerkt. De persoon in kwestie houdt dan vaak last van oorsuizingen of een constante pieptoon.

Gehoorwinkel levert speciale oordoppen met filters die zorgen voor demping van het schadelijke geluid tot veilige niveaus. De muziekbeleving blijft in tact. Ook een gesprek voeren is gewoon mogelijk.

Klussen en motorrijden

Er zijn nog veel meer situaties waarin bescherming van het gehoor noodzakelijk is. Het is bijvoorbeeld ook oppassen met koptelefoons en MP3-spelers. Denk ook aan klussen, zoals een gaatje boren met een klopboor. Of de windruis bij het motorrijden. Heeft u last van een snurkende partner? Dan kunnen speciale slaapdoppen uitkomst bieden.

Werken in een rumoerige omgeving is een hoofdstuk apart. Werkgevers zijn wettelijk verplicht te zorgen voor gehoorbescherming in een werkomgeving met geluidsniveaus boven 80 decibel. Gehoorwinkel adviseert u graag bij het kiezen van de benodigde gehoorbescherming.

Specifieke gehoorbescherming op maat

Voor alle situaties waarin door blootstelling aan lawaai gevaar bestaat op gehoorbeschadiging kan Gehoorwinkel in Nijkerk specifieke gehoorbeschermers leveren. In diverse uitvoeringen en zo nodig geheel op maat gemaakt. Wij zijn gespecialiseerd in gehoorbeschermers van de gerenommeerde merken Alpine en Noizezz.

Gehoorbescherming werkt alleen bij een perfecte pasvorm die het oor goed afsluit. Bij Gehoorwinkel kunt u terecht voor een professionele lektest. Daarbij gaan wij na of de gehoorbeschermer nog goed past en er geen geluid lekt.

Voor u

Persoonlijke benadering

Hoortest gratis

Gratis service en onderhoud

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 17:00 u
Woensdag: 09:00 – 17:00 u
Donderdag: 09:00 – 17:00 u
Vrijdag: 09:00 – 17:00 u
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten