Geavanceerde controle en meting van uw gehoor

Voor een gratis hoortest kunt u altijd terecht bij Gehoorwinkel in Nijkerk. Wij beschikken voor de controle en meting van uw gehoor over de nieuwste apparatuur en technieken. Voor het doen van zuivere, nauwkeurige metingen hebben wij een zeer stille ruimte en zelfs een aparte meetcabine die beide voldoen aan de strengste normen.
Een uitgebreid audiometrisch onderzoek bestaat uit anamnese, otoscopie, meting lucht- en beengeleiding, spraakaudiometrie en visual speech mapping (VSM).

Anamnese: Via het doornemen van een vragenlijst krijgen we een goed inzicht in de algehele gezondheidstoestand, de eventuele ziektegeschiedenis of aandoeningen die in de familie voorkomen. Deze gegevens, die uiteraard strikt vertrouwelijk blijven, helpen bij het kiezen van het juiste hoortoestel.

Otoscopie: Met een speciale lamp inspecteren we het oor, de gehoorgang en het trommelvlies. Zo kunnen we eventuele afwijkingen opsporen, zoals gaatjes of littekenweefsel in het trommelvlies of overmatig oorsmeer.

Meting luchtgeleiding: De meeste geluiden bereiken het oor via de lucht. Geluidsgolven brengen het trommelvlies in trilling en worden via de gehoorbeentjes naar het binnenoor geleid. We meten de luchtgeleiding door via een hoofdtelefoon verschillende tonen te laten horen.

Meting beengeleiding: We horen ook via onze botten, vooral het schedelbot. U heeft dat vast wel eens gemerkt bij het kauwen, bijvoorbeeld op harde noten. U ervaart dan een geweldige geluidsensatie, maar iemand die naast u zit hoort het niet of nauwelijks. De meting beengeleiding doen we met een beugel op het hoofd waaraan een blokje in trilling wordt gebracht. Dit onderzoek is zeer belangrijk en wordt vaak onderschat. Het helpt bij de juiste keuze van het hoortoestel en het bepalen van de benodigde geluidsversterking.

Spraakaudiometrie: Slechter horen heeft vaak verregaande gevolgen voor de spraakverstaanbaarheid, vooral in een rumoerige omgeving. Via spraakaudiometrie wordt gemeten wat iemand kan verstaan van woorden, uitgedrukt in een percentage bij verschillende geluidsniveaus. Bij de meting luistert u naar steeds zachter uitgesproken woorden, al dan niet in combinatie met achtergrondgeluiden.

Visual Speech Mapping (VSM): Met behulp van een geavanceerd meetinstrument kunnen we bepalen of de afstelling van uw hoortoestel optimaal is. Een computerprogramma zet geluid om in een afbeelding. Daarnaast kan VSM uitgerust worden met een gehoorverliessimulator. De audicien kijkt mee op een scherm en kan zo uw aanwijzingen over te harde, zachte, scherpe of niet verstaanbare geluiden beter begrijpen. Samen met u zoeken we naar de optimale balans tussen prettig geluid enerzijds en het verstaan van spraak anderzijds. Het afstellen van een hoortoestel is immers maatwerk.

Voor u

Persoonlijke benadering

Hoortest gratis

Gratis service en onderhoud

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 17:00 u
Woensdag: 09:00 – 17:00 u
Donderdag: 09:00 – 17:00 u
Vrijdag: 09:00 – 17:00 u
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten