Prijzen en vergoedingen

Iedereen verdient de beste hoorzorg; wij helpen u graag met de eerste stap van uw zoektocht, zodat u samen met Gehoorwinkel een weloverwogen keuze kunt maken.

Basis vergoeding: Vanuit de basisverzekering komt iedereen in aanmerking voor vergoeding.

Ongeacht welke verzekering u ook heeft, er wordt een vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. Echter zit er wel verschil per verzekeraar in de hoogte hiervan. Wij informeren u graag over de hoogte die voor u geldt.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van hoortoestellen, moet u aan een minimaal gehoorverlies van 35 dB voldoen.
Sinds 1 januari 2013 worden er geen hoortoestellen meer aangeboden die volledig vergoed worden. De zorgverzekeraar is namelijk verplicht een eigen bijdrage van 25% per hoortoestel te berekenen.
Let wel: Het eigen risico van uw verzekering dient eerst te worden betaald, mits u deze nog niet hebt verbruikt. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, zal het eigen risico €385,- bedragen. Dat geldt ook voor aanschaf van hoortoestellen. Sinds 2016 is het eigen risico is niet meer van toepassing op personen jonger dan 18 jaar.
Er wordt gewerkt volgens het hoorprotocol. Dit houdt in dat u een beperkte keuzevrijheid heeft bij de aanschaf van het hoortoestel. De keuze voor het hoortoestel wordt gemaakt op basis van functiegerichte aanspraak.

Er is met iedere zorgverzekering een afspraak gemaakt over de hoogte van de vergoeding! Hieronder vallen ook alle labels van de ACHMEA (o.a. Zilveren Kruis, Interpolis, Agis, Take Care Now! Pro Life) en  Menzis. Overzicht aanvullende vergoeding via bron Independer.

Vergoeding hoortoestellen 2020 via Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Sommige slechthorenden kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld als u een hoortoestel nodig heeft om vrijwillgerswerk te doen of om politiek actief te zijn.

Voor u

Persoonlijke benadering

Hoortest gratis

Gratis service en onderhoud

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 17:00 u
Woensdag: 09:00 – 17:00 u
Donderdag: 09:00 – 17:00 u
Vrijdag: 09:00 – 17:00 u
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Geïnteresseerd?

Bent u slechthorend, heeft u al een gehoorapparaat en wilt u weten hoe het met de vergoeding van uw gehoorapparaat zit? Of heeft u nog geen gehoorapparaat, maar bent u simpelweg op zoek naar informatie en advies?

Kom snel langs in onze sfeervolle Gehoorwinkel in Nijkerk, of neem contact op via of bel 033 245 94 90.